Què s’hi pot fer

Diverses rutes senyalitzades sortint del refugi o dels voltants.

PR-C 50 recorregut circular partint del refugi que passa pel Puig Cornador, màxima alçada de la zona. 18,8 km i 700 m de desnivel positiu. http://senders.feec.cat/pr-c-50-g

Es pot abreujar sortint de refugi pel pas a gual o per la passera i, arribant a la font de Sant Jordi, agafar la pista que s’enfila cap a l’est i que, per la Fatgeda i la baga de Llimós, va a trobar el PR prop de Matamala, aquí podem triar si fer la part sud cap al Puig Cornador-Sant Pere de Serrallonga-Comià-Danyans-Refugi (9,2 km) o bé la part nord cap a Matamala-Viladonja-L’Hostalet-Refugi (9,6 km).

GR 241 recorregut circular partint del refugi o del punt que es triï (4 etapes: refugi Puigcercós-Sant Jaume de Frontanyà-La Nou de Berguedà- Borredà-refugi de Puigcercós). http://senders.feec.cat/gr-241

Itinerànnia: El refugi està siuat al pal R 176 Refugi Molí de la Farga dins la xarxa de camins d’Iinerànnia, assenyalada amb marqes grogues, això permet, a part d’accedir als itineraris circulars des del refugi o pels voltants, estar connectat a la tota la xarxa de camins d’Itinerànnia, 1.100 Km al Ripolles i 2.500 amb la Garrotxa i l’Alt Empordà.

Castell de Palmerola Itinerari circular sortint del refugi al Castell de Palmerola i passant per la Moreta.

Matamala i Les Lloses per antics camins de ferradura. Afegint uns 30 minuts tant d’anada com de tornada, es pot fer aquesta ruta circular sortint del refugi per la pista que remunta la riera i en arribar al pla de la Font de Sant Jordi agafant la pista que surt a la dreta direcció Matamala i que enllaça amb l’itinerari prop del Pla de Capdevila. http://ca.itinerannia.net/upload/ruta/ruta-2-les-lloses.pdf.

Gorgs del tram superior fonts de la riera de Marlès. Es pot fer camí d’anada i tornada per la pista que va vorejant la riera i després el rec de la Riba, el rec de les Planes i el rec del Prat o bé circular passant per Sant Jaume de Frontanyà i tornar pel GR 241 recorrent així els dos recs que donen origen a la riera i passant, tant a l’anada com a la tornada, per diversos gorgs.

Puig Cornador (1.228 m.) sortida circular seguint el PR C 50 a la pujada i la baixada directa a Baumala per a la tornada. Danyans-Comiá-Sant Pere de Serrallonga-Serrallonga de dalt-Puig Cornador-Serrallonga de dalt-Baumala-Danyans-Refuigi (2,45 h)

Pasejades Refugi-Torrent de Masia de Puigcercós-Molí de Danyans-Refugi (1,15 h.).

Refugi-Comià-camí ramader-Refugi (1,15)

Refugi-Molí de Danyans (anada per la riba dreta, tornada per la pista (45 min.)

Si feu el Camí Montserrat Núria, podeu fer-hi final d’etapa.

També hi podeu fer

– Trobades i celebracions.

– Cursos i reunions.

– Reposar i desconnectar en un indret tranquil i acollidor

– Observar el cel sense contaminació lumínica.

– Refrescar-vos als tolls de la riera.

– Calçotades

– Turisme per a les poblacions dels voltants: Borredà, Alpens, Ripoll, Campdevànol, Gombrén, Berga, Prats de Lluçanès, als seus nuclis antics i als diversos museus i atractius que ofereixen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *